Bedrifts sikkerhet

Hei alle samen. Jeg vil snakke med dere om sikkerheten til din bedrift.

Jeg har snakker med mange bekjente og lest om mange tilfeller om dårlig sikkerhet i bedrifter.

Noen av tilfellene jeg snakker om er medarbeidere som skriver passordene sine på lappen som settes på pc`skjermen, under tastaturet, under muse matta eller bare har de på telefonen, dette er noe jeg virkelig ikke liker. andre ting er hvor lett det kan være å komme seg inn i bygg. Sier du at du kjenner Bente eller Knut eller noe sånt er det en ganske stor sannsynlighet at noen kan komme seg inn med uærlige hensikter. Mine forslag får å få bedre sikkerhet i en bedrift er 2 veis 2 step verification med et valgt passord på helst 12 tegn med spesial tegn, store og små bokstaver og tall. Del 2 er enten en kodebrikke eller en app eller annet fra selskapet. Passordet bør byttes minst vær 6 måned men jeg anbefaler hver 3måned. Passordet må ikke skriv på kontoret men om helt nødvendig skrives på telefonen på et enten et passord bank eller skrevet på en lapp som ligger i en låst skap som er vanskelig å bryte opp. 

En annen ting som er veldig viktig er låste dører på alle kontorer med nøkelkort eller nfc (Near field communication) som også kan brukes får å låse deg inn på pc`en eventuelt også bruke printer. Personlig er jeg fest fan av nfc siden du kan bompe bori døra hvis du har hendene fulle. Men vis nfc brikke skal benyttes bør den has i en nfc sikker beholder slik at noen utenfor kontoret enkelt kan bompe bori deg og kopiere informasjonen (dette gjelder så vidt jeg vet bare noen kort men det vil ikke ta lang tid før alle kan kopieres på samme måtte).

Sikkerheten på internett er også noe alle ansatte ikke har bred erfaring med, der mener jeg kursing er nødvendig. Eksempel: hvis noen åpner en e-post som har et stygt virus som kopierer alt den finner på maskinen og sender det til eier av viruset, eller enda være et virus som slipper inn andre vinruser som kan komme seg inn på nettverket hvis nettstrukturen er dårlig sikkerhet. En måtte får å unngå dette kan være å lære ansatte hva som kan åpner og hva som ikke kan. Men en vask av alle e-poster er kanskje det enkleste men da risikerer du å vaske vekk filer firmaet kan trenge i arbeidet.

Jeg vil også at de ansatte ikke diskuterer sensitive opplysninger som noen ansatte kan finne på å snakke om rundt lunsj eller røykepausene sine, dette blir ikke tatt så hart de fleste steder men det skal ikke mye til før noen kan sitte på med litt for mye informasjon om kunder/klienter som kan tas opp på feil øyeblikk. 

Dette er det jeg liker å fokusere mest på men det er mye mere som også bør gjøres når det kommer til server og andre ikt tjenester dere er avhengig av. Hvis dere ønsker mere av dette håper jeg noen viser interesse og tar kontakt enten her eller på p-post Petter.jobb1@gmail.com.

hits