Hva er tid?

Hei alle samen.

Som noen av dere vet er jeg en særing som tenker på alt fra fotoner til melkeveien og forbi.

Så hva er egentlig tid? 

Tid kan være masse og ingen ting, tid kan være atomer som bevegelse seg eller energi som vi alle vet aldri kan forsvinne men bare omdannes til noe annet. Jeg vet ikke hva som er riktig men mange store kloke hoder jobber med dette vær dag og har gjort det siden filosofer kom på jorden som var rundt den tiden vi begynte med jordbruk når vi kunne sette oss ned å bare tenke.

Mine teorier på hva tid kan være, Atomer som beveger seg er i alt vi vet om og vi vet at vis du får atomer til ikke å kunne bevege seg med kulde vil for eksempel fisken som er laget av atomer ikke bli gammel. Dette er en måtte å se tid på men det er ikke helt riktig heller med mindre hele verden fryses ned så laft at alle atomer ikke beveger seg. 

Bevegelse kan være som lysets hastighet men denne tiden er ujevn og ikke så presis vi tror, men tid kan ikke bare være en rett linje, forskere har sendt 1 tvilling ut i verdens rommet i mange år og tvilling broren bli igjen på jorden, etter 10år kom han vist nok tilbake fra verdensrommet og de så på alderdommen til de begge på celle nivå. Han som hade vært i verdensrommet var yngre en sin tvilling som var så nære sin egen alder at det ikke var tvil om forskjellen.

Energi er også en interessant teori men heller ikke gjevn nok til å være det vi tenker oss, du kan tenke deg energi bevegelse som at energien aldri tar slutt men omdannes til noe annet. Engeri kan ikke stoppe, selv når det er stile energi bygger den opp til noe.

vis dette er interessant så si i fra så skal jeg se om jeg finner på noe lignende en dag ;)

før du ringer IT support

hei alle samen, jeg tenkte jeg skulle hjelpe alle som sitter på alle ikt avdelingene der ute i Norge.

Her er det du bør kjekke før du ringer og sier pc`en er ødelagt, husk de har mye å gjøre og du er nok ikke den eneste som har ringer inn.

  1. Har du sett at ingen ledninger henger løst og ikke er satt i maskinen (enkelte kan klage på at pc`en ikke står i men de har glemt og se om kanskje strømledningen kan ha falt ut i en av endene eller rett og sett den lille bryteren på mange stasjonære pc`er er av. Det samme gjelder nett, mus og tastatur)
  2. Har du prøvd og skru pc`en av og på igjen? (det er utrolig hvor mange problemer dette løser, av og til trenger pc`en bare en omstart får å funke bedre)


 

  1. Se om du er tilkoblet riktig nett eller tilkoblet nett i det hele tatt ( det er noen tjenester som kun fungerer vis du er tilkoblet bedriftens nett eller vis du er tilkoblet på et gjeste nett er mest sannsynlig veldig mye blokkert)
  2. Har du siste versjon av programmet du bruker ? (vis du har en veldig gammel versjon av et program kan det hende du får opp feil vis du prøver å gjøre noe som bare funker i nyere versjoner eller du skal åpne noe du har blitt sendt som krevet den nyeste programvaren)
  3. Har du en feilkode? prøv å google det da. ( google er din beste venn i en feil søknings prosess, tilogmed it avdelingen du hendvender deg til bruker google får feilsøking, bare ikke last ned ting du ikke er 100% sikker på at kan være skadelig, er du usikker så hører du heller med it)
  4. Vet du ikke hva problemet er prøv å finne ut av som er galt istedenfor å ringe å si at pc`en er ødelagt så de i it må ha gjettelek får å finne årsaken (vis du har gått igjennom alle disse punktene å komme hit og det fremdeles er et problem du ikke vet hvordan du skal løse kan du prøve å forklare hva du opplever som feil, du kan for eksempel si skjermen min er svart men jeg har sett på alle ledningene og alle er plugget i, jeg har skrud på den lille bryteren bak på min stasjonære pc nede ved strømforsyningen og jeg har prøvd og skru av og på både skjerm og pc (vis du har en ekstern pc skjerm). Hvis ikke dette løser problemet ta med pc`en til it avdelingen, du vet hvor det er, det er ikke sikkert han/henne vet hvor du sitter)

Husk, IT avdelingen er på jobb og har masse oppgaver så prøv å gjøre dagen litt lettere med ikke å ringe det samme miunet pc`en ikke virker men bruk noen minutter på å prøve å løse feilen ;)
Takk for meg. vis dere ønsker flere slike bare å si i fra, vis noe også var uklart så spør i kommentar fenttet så skal jeg prøve å forklare det på en enklere måtte, tross alt det er ikke alle som er like intressert i å lære seg pc men blir påtvigt det grunnet jobb og det sosiale.

Norske spill perler:D

Hei alle samen, jeg var som de som har sett denne bloggen før vett at jeg har vært på #The_Gathering i år.

Der fikk jeg prøve 2 fantastiske spill jeg vil snakke om nå er Yearn som er laget av TripleRam Games og Manual Samuel laget av Perfectly Paranormal.

Først tengte jeg at jeg skulle ta opp Yearn som er et interessant strategi, flerspiller, rollespill som bør prøves ut. De gjør ikke som veldig mange gjør som brukes en mal som alle bruker, spillet kan ikke beskrives det må prøves. Spillmekanikken er det at du styrer en boss lignende karakter som kan sende ut hjelpere og alle de forskjellige karakterene har sine fordeler og ulemper.

 

Det siste spillet jeg vil snakke om er Manual Samuel som er et spill som også stikker seg ut av mengden. det er i prinsippet et spill som handler om at du må gjør alt kroppen din ville gjort uten at du trenger å tenke veldig mye om det selv. Handlingen er enkelt og greit at du er en rik ung mann som ikke er vant til å gjøre noe som helst, men han dør og da bestemmer døden selv at hans straff skal være at han må gjøre alt selv (altså du) resten av historien får dere finne ut selv og det anbefaler jeg at dere gjør ;)

vis dette var interessant så får dere si i fra så skal jeg se om jeg får laga noe mere ;)

 

hits