Hva er tid?

Hei alle samen.

Som noen av dere vet er jeg en særing som tenker på alt fra fotoner til melkeveien og forbi.

Så hva er egentlig tid? 

Tid kan være masse og ingen ting, tid kan være atomer som bevegelse seg eller energi som vi alle vet aldri kan forsvinne men bare omdannes til noe annet. Jeg vet ikke hva som er riktig men mange store kloke hoder jobber med dette vær dag og har gjort det siden filosofer kom på jorden som var rundt den tiden vi begynte med jordbruk når vi kunne sette oss ned å bare tenke.

Mine teorier på hva tid kan være, Atomer som beveger seg er i alt vi vet om og vi vet at vis du får atomer til ikke å kunne bevege seg med kulde vil for eksempel fisken som er laget av atomer ikke bli gammel. Dette er en måtte å se tid på men det er ikke helt riktig heller med mindre hele verden fryses ned så laft at alle atomer ikke beveger seg.



 

Bevegelse kan være som lysets hastighet men denne tiden er ujevn og ikke så presis vi tror, men tid kan ikke bare være en rett linje, forskere har sendt 1 tvilling ut i verdens rommet i mange år og tvilling broren bli igjen på jorden, etter 10år kom han vist nok tilbake fra verdensrommet og de så på alderdommen til de begge på celle nivå. Han som hade vært i verdensrommet var yngre en sin tvilling som var så nære sin egen alder at det ikke var tvil om forskjellen.

Energi er også en interessant teori men heller ikke gjevn nok til å være det vi tenker oss, du kan tenke deg energi bevegelse som at energien aldri tar slutt men omdannes til noe annet. Engeri kan ikke stoppe, selv når det er stile energi bygger den opp til noe.

vis dette er interessant så si i fra så skal jeg se om jeg finner på noe lignende en dag ;)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits