før du ringer IT support

hei alle samen, jeg tenkte jeg skulle hjelpe alle som sitter på alle ikt avdelingene der ute i Norge.

Her er det du bør kjekke før du ringer og sier pc`en er ødelagt, husk de har mye å gjøre og du er nok ikke den eneste som har ringer inn.

  1. Har du sett at ingen ledninger henger løst og ikke er satt i maskinen (enkelte kan klage på at pc`en ikke står i men de har glemt og se om kanskje strømledningen kan ha falt ut i en av endene eller rett og sett den lille bryteren på mange stasjonære pc`er er av. Det samme gjelder nett, mus og tastatur)
  2. Har du prøvd og skru pc`en av og på igjen? (det er utrolig hvor mange problemer dette løser, av og til trenger pc`en bare en omstart får å funke bedre)


 

  1. Se om du er tilkoblet riktig nett eller tilkoblet nett i det hele tatt ( det er noen tjenester som kun fungerer vis du er tilkoblet bedriftens nett eller vis du er tilkoblet på et gjeste nett er mest sannsynlig veldig mye blokkert)
  2. Har du siste versjon av programmet du bruker ? (vis du har en veldig gammel versjon av et program kan det hende du får opp feil vis du prøver å gjøre noe som bare funker i nyere versjoner eller du skal åpne noe du har blitt sendt som krevet den nyeste programvaren)
  3. Har du en feilkode? prøv å google det da. ( google er din beste venn i en feil søknings prosess, tilogmed it avdelingen du hendvender deg til bruker google får feilsøking, bare ikke last ned ting du ikke er 100% sikker på at kan være skadelig, er du usikker så hører du heller med it)
  4. Vet du ikke hva problemet er prøv å finne ut av som er galt istedenfor å ringe å si at pc`en er ødelagt så de i it må ha gjettelek får å finne årsaken (vis du har gått igjennom alle disse punktene å komme hit og det fremdeles er et problem du ikke vet hvordan du skal løse kan du prøve å forklare hva du opplever som feil, du kan for eksempel si skjermen min er svart men jeg har sett på alle ledningene og alle er plugget i, jeg har skrud på den lille bryteren bak på min stasjonære pc nede ved strømforsyningen og jeg har prøvd og skru av og på både skjerm og pc (vis du har en ekstern pc skjerm). Hvis ikke dette løser problemet ta med pc`en til it avdelingen, du vet hvor det er, det er ikke sikkert han/henne vet hvor du sitter)

Husk, IT avdelingen er på jobb og har masse oppgaver så prøv å gjøre dagen litt lettere med ikke å ringe det samme miunet pc`en ikke virker men bruk noen minutter på å prøve å løse feilen ;)
Takk for meg. vis dere ønsker flere slike bare å si i fra, vis noe også var uklart så spør i kommentar fenttet så skal jeg prøve å forklare det på en enklere måtte, tross alt det er ikke alle som er like intressert i å lære seg pc men blir påtvigt det grunnet jobb og det sosiale.

2 kommentarer

Hilde Høgsnes

04.05.2016 kl.12:17

Bra innlegg dette :) Mange som ikke vet mye om pcer og derfor ikke tenker så langt som å sjekke ledninger og skru pcen av og på igjen :) For det meste litt eldre folk kanskje, men de er litt unnskyldt ;) En slektning av meg gikk i et år og tenkte at høyttaleren var ødelagt.. Viste seg at han hadde koblet høytaleren inn i hullet for mikrofonen, og omvendt. Det var også det første jeg ba han sjekke da han ringte meg for å få hjelp, og han sa da at de satt i rett, noe som viste seg å være feil ett år etter :P

militaten

06.05.2016 kl.21:20

Hilde Høgsnes: ja, men dette er noe som kan printes ut og henge det på vær avdeling eller kontor avhengig at størrelsen ;) pensjonister vil vel i noen tilfeller ringe forde de føler de vil prate med noen. Men ja, de eldre er ikke vokst opp i en tid hvor denne teknologien var et hjelpe middel får de på jobb eller i hverdagen så alle har ikke god nok erfaring.

Skriv en ny kommentar

hits